woensdag 8 december 2010 @ 05:45

hongergevoel onderdrukkenIedereen zal het wel eens tijdens zijn dieet meemaken : een hongergevoel dat je vrijwel naar alles uit je koekjeskast zou grijpen. Vaak zoeken mensen dan naar een vettige snack omdat de drang zo groot geworden is. Hieronder volgen enkele tips om het hongergevoel te onderdrukken.


Eet meer dan 3 keer per dag

Door 4 à 5 keer per dag te eten (weliswaar kleinere hoeveelheden) zal minder snel een hongergevoel hebben omdat de volgende maaltijd er sneller aankomt maar ook omdat we per maaltijd maar een deel van de voedingsstoffen gebruiken, de overschot zal dan als reserve worden opgeslagen.

Geen maaltijden overslaan

Als je een maaltijd overslaat zal je sneller honger hebben. Als je je ontbijt overslaat zal je om 10 uur als een onweerstaanbare drang hebben naar je middagmaal. Onthou ook dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is aangezien we dan ons tekort aan voedingsstoffen opnemen die we hebben veroorzaakt door de lange nacht.

Drink veel water

Water in je buik zorgt voor een voller gevoel. Hierdoor zal je maag niet 'leeg' aanvoelen. Een andere tip is 2 glazen water te drinken voor je gaat eten. Zo zal je maag sneller vol zitten.

Eet meer volkoren

Doordat hier meer vezels inzitten zal je minder honger hebben. Ook duurt het langer om volkoren voedsel te verteren. Eet daarom volkoren pasta en volkoren brood.

Slaap meer

Doordat je meer slaapt zal je minder wakker zijn en als je wakker bent bestaat de kans dat er een hongergevoel opkomt. Door slaapgebrek zullen je hormonen anders reageren op je eetlust.

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home