woensdag 1 december 2010 @ 14:44

cambrich of cambridge dieet

Het cambrich of cambridge dieet is een dieet uit de jaren 70 ontwikkeld aan de universiteit van Cambridge door een zekere Doktor Alan Howard. Het dieet is een laag caloriedieet waarbij je slechts 500 kilocalorieën per dag eet. Gewone maaltijden worden er vervangen door shakes, soep en dieet repen. Daarom lijkt het Cambrich dieet voor vele het ultieme afval middel.

Het dieet gaat ervan uit dat je het meeste gewicht kan verliezen door zo weinig mogelijk koolhydraten te eten. Uit onze koolhydraat reserves haalt ons lichaal haar energie, als dit op is dan haalt ons lichaam pas energie uit onze vetreserves. Wie wil afvallen die wil dan ook vet verbranden en daarom adviseerd het dieet om zo weinig koolhydraat en vetten te eten en deze te vervangen door eiwitten.

Wat moet je doen bij het Cambridge dieet?


Bij dit dieet vervang je al je maaltijden door shakes, calorie arme soep of repen. Elke maaltijd bevat +- 150 kcal en dit 3 maaltijden. Er bestaan wereldwijd Cambridge deskundigen die bijstaan en die je de shakes verkopen.

Elke 3 weken volgt er een 'normale' week waarbij je terug normaal voedsel eet. In die week mag je naast je 3 maaltijdvervangers ook een licht avondmaal nuttigen.

Voor wie is het Cambridge dieet


Dit dieet is geschikt voor mensen die snel willen afvallen. Wie slank wil zijn op zijn trouw of wie nog perfect in haar bikini wil passen kan met dit dieet een snelle oplossing vinden.

Voordelen van het Cambridge dieet


  • Snel gewivht verliezen
  • Geen calorieën tellen
  • Duidelijk wat je moet doen

Nadelen van het Cambridge dieet


  • Saai dieet (de shakes kunnen snel tegen steken)
  • Je mag enkel water drinken (dus zelfs geen light dranken)
  • Als je stopt met dit dieet dan dien je dit langzaam aan te doen anders heb je kans dat het jojo effect krijgt

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home