donderdag 25 november 2010 @ 09:09

Mensen gebruiken vaak een verkeerd dieët

Vroeger dachten mensen hoe minder ik eet hoe sneller ik gewicht afval. Maar zolang je de juiste ingrediënten kiest mag je zoveel eten als je wilt. Zaken die goed zijn zijn koude pasta, vlees en noten.

Er volgde een groot Deens onderzoek waar meer volwassenen met overgewicht een dieet moesten volgen van 800 calorieën per dag en dit gedurende 8 weken. Ze onderzochten 5 verschillende eetpatronen om het beste resultaat eruit af te leiden. Gemiddeld werd er 11 kg verloren. Het meest efficiente eetpatroon was een dieet met een hoge glycemische index en was rijk aan proteïnes. mager vlees, vis, gevogelte, eieren , peulvruchten en noten)

De glycemische index


De <a href="http://eten-gezond.blogspot.com/2010/12/glycemische-index.html">Glycemische index</a> is een schaal van 1 tot 100 die toont hoe snel er na de maaltijd glucose vrijkomt in het bloed. Voedsel met een lage GI zit onder de 55 en voeding met een hoge GI zit boven de 70. Het dieet werkt met koolhydraten met een lage GI (volkorenbrood, havermoutpap en bruine rijst) Zodat ze traag afbreken geeft het langer een voldaan gevoel. Het houdt ook de suikerspiegel in het bloed in balans. Koude voeding geeft hetzelfde effect omdat dit minder snel afbreekt (lagere GI)

Klik hier voor meer informatie over de <a href="http://eten-gezond.blogspot.com/2010/12/glycemische-index.html">Glycemische index</a>

Onbeperkt eten


De mensen die aan het onderzoek meededen hadden onbeperkt toegang tot eten. Kinderen met overgewicht worden slanker wanner hun ouders koken met weinig koolhydraten en veel proteinen. Volgens het onderzoek was de beste methode om af te vallen : onbeperkt eten met de juiste ingrediënten.


Verkeerde dieet


De meeste mensen die een dieet volgen doen dit aan de hand van calorieën tellen. Dit werkt niet omdat je dan geen onderscheid maakt tussen de verschillende voedingstypes. Deze nieuwe methode van dieet is veel efficiënter voor een behoud van het gewenste gewicht. Het bevat meer proteïnes en voeding met een lage GI, zo kan je eten zoveel je wilt. Het is arm aan vet met verhoogde proteïnes zodat je een langer voldaan gevoel hebt. Het is ook belangrijk de juiste koolhydraten te kiezen. Maar als er één ding moet onthouden is het dat beweging ook essentiel voor een goed dieet. Dieeten is een combinatie van de juiste voeding en voldoende sport.

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home