woensdag 24 november 2010 @ 14:48

Sneller calorieën verbranden

Vele mensen zijn op dieet en weten dat ze gewicht kunnen verliezen door meer calorieën te verbranden dan te eten. Maar weinigen weten hoe je snel calorieën kunt verbranden en zo ook vet verliezen. Deze 5 tips kunnen zorgen voor een snellere calorieverbranding.

spiermassa vergroten


Door je spiermassa te vergroten zal je ook je calorieverbranding vergroten. Meer spieren betekend dus meer calorieën verbranden. Spieren hebben energie nodig en deze halen ze uit calorieën. Indien je wenst af te slanken is het dus ook aangeraden om je spiermassa te vergroten. Onthoud wel dat je bij duursporten zoals zwemmen, lopen en fietsen geen spieren kweekt. Dus de beste combinatie is een combinatie tussen krachttraining en conditietraining.

Eet vaker en minder veel


De meesten eten slecht 3 maal (ontbijt, middagmaal en avondmaal) maar volgens de meeste voedseldeskundigen zou men beter 5 of 6 keer kleinere porties eten gedurende een dag. Weliswaar dient men dan ook op de voeding te letten. Door 5 à 6 keer per dag te eten moet je maag ook vaker werken en hierdoor ga je meer calorieën verbranden. Door vaker te eten zal ook een voldaan gevoel hebben en minder vaak naar snacks (snoep, ongezonde tussendoortjes) grijpen

conditietraining


Beweging zorgt ook voor de verbranding van calorieën. Cardio oefeningen zeggen voor een optimale vetverbranding. Weet ook dat je uren na het sporten een boost krijgt in je stofwisseling en dat je zo calorieën zal verbranden.

Pas op met dieëten


Soms kan het volgen van een dieët een slechte invloed hebben op je gezondheid. Probeer het verlies aan water te compenseren en zorg ervoor dat je door je dieët geen spiermassa verliest. Pas op met dieëtpillen, shakes, wondermiddeltjes want vaak wordt er 'lucht' verkocht. Soms kan het zelfs gevaarlijke vochtafdrijvende stoffen bevatten. Het is ook niet de bedoeling om constant met een honger gevoel rond te lopen. Indien je hervalt dan kom je vaak in een JOJO effect terecht.

Sommige voeding zorgt voor een versnelde calorieverbranding


Er zijn 3 soorten voeding die de verbranding versnellen : voeding met vitamine C (zorgt voor meer energie), voeding dat rijk is aan eiwitten (goed voor de spieren) en voeding rijk aan vezels (zorgt voor een betere vertering)

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home