dinsdag 23 november 2010 @ 05:02

gezond eten tips

Gezond eten begint bij jezelf. Met je gezond verstand de juiste keuzes maken aangaande voeding en beweging.

Deze 5 tips helpen je alvast op weg :
  • ga voor een gevarieerde voeding
  • doe aan beweging en eet niet te veel
  • Probeer het gebruik van verzadigde vetten te verminderen
  • Groenten, fruit en brood zijn goed
  • Probeer je voeding te variĆ«ren


De Verschillende voedingsstoffen

Elk stukje voeding bevat verschillende voedingsstoffing in verschillende hoeveelheden. Door een variatie in je eten te brengen zal je ervoor zorgen dat je lichaam voldoende voedingstoffen binnen krijgt. Als je eet zorg dan dat je uit alle vakken van de voedingspiramide een onderdeel hebt. Dit alles zorgt voor een gezonde basis. Concreet betekent dit : voldoende brood, aardappelen, pasta, rijst, groente en fruit EN proberen 2x per week vis te eten. Dit vul je aan met zuivel, vlees, eieren en margarine of bakproducten. Voldoende drinken is ook heel belangrijk (nl. 1.5 liter vocht per dag)

Als we dan nog eens gezond bewegen dan hebben we hier de basis van een gezond gewicht. Hierdoor is de kans op chronische ziekten (hart- en vaatziekten, diabetes, ..) een pak minder.

Extra's

Zaken die niet in de voedselpiramide opgenomen zijn zijn sauzen, snacks, snoep, ... Deze producten zorgen snel voor veel calorieƫn en zijn minder belangrijk voor het leveren van voedingsstoffen. Daarom zijn dit extra's

BMI

Een belangrijk meetinstrument is de BMI index of Body Mass index. De BMI is een waarde die de verhouding tussen lengte en gewicht weergeeft. De berekening van uw BMI wordt aanbevolen voor het inschatten van de hoeveelheid lichaamsvet.

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home