donderdag 25 november 2010 @ 14:30

Is een eiwitdieet altijd succesvol?

Een van de bekendere dieeten is het eiwitdieet. Het is dan ook een wetenschappelijk onderbouwd dieet om snel en vooral blijvend af te vallen. Resultaten zijn vaak spectaculair omdat veel mensen meer dan 5 kg in één maand afvallen. Een eiwitdieet brengt ons lichaam in staat van ketose.

Ketose


Ketose is een proces waarbij het aanwezige vet wordt omgezet in energie. Door extra proteïnen te nemen blijft de spiermassa bewaard waardoor deze niet wordt afgebroken. Een ander voordeel is het vrijkomen van ketonen dit geeft een energiek gevoel zodat je jezelf niet slap gaat voelen.

Negatieve kanten van een eiwitdieet


Typisch aan een eiwitdieet is het ontstaan van een slechte adem. Je kan dit zelf als een teken zien dat je lichaam is overgegaan naar pure vetverbranding. Probeer veel water drinken om de afvalstoffen die tijdens de vetverbranding vrijkomen af te voeren. Probeer je slechte adem niet te verbergen door snoepjes die suiker bevatten want die suiker kan ervoor zorgen dat je ketose onderbroken wordt. Er bestaan suikerarme snoepjes op basis van groene thee voor deze slechte adem.

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home