donderdag 2 december 2010 @ 06:22

dikker na een dieet?

Amerikanen wetenschappers ontdekten een mogelijk oorzaak waarom sommige mensen dikker worden na een dieet gevolgd te hebben. Door het snel verliezen van gewicht beginnen je hersenen anders met stress om te gaan. Als je dan stopt met je dieet zal dit voor meer stress zorgen waardoor de zin stijgt naar meer vetrijke voeding

Dieren op dieet


Ze besloten om muizen op een dieet te zetten door ze 25% minder voeding te geven. Na een bepaalde periode verlren de muizen 15 percent aan lichaamsgewicht. Dit had als gevolg dat de genen betrokken bij stress enkele belangrijke veranderingen maakten. Zo steeg onder andere het aantal stress hormonen en hun eetlust. Na het dieet werden ze bij gewone muizen geplaatst en kregen ze terug hun gewone voeding. Daar stelden ze vast dat de muizen op dieet eerder kozen voor de vettige voeding.

Stress


Mensen die op dieet zijn geweest en stress hebben gehad, meer aangetrokken zullen zijn door vettige voeding. Dit kan een mogelijke verklaring zijn waarom vrouwen meer wegen na een hun dieet. Zo kunnen we concluderen dat dieeten stress met zich meebrengt maar ook de manier waarop de hersenen met stress omgaan. Je kan dus best een dieet kiezen waar je je goed bij voelt en waarbij je geen stress hebt.

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home