dinsdag 7 december 2010 @ 01:16

Weet wat je eet

Veel mensen willen direct met een dieet starten maar eerst en vooral zou je je huidige voedingsstijl eens moeten analyseren. Heb je al eens opgeschreven wat je per dag eigenlijk eet? En wat is dit op weekbasis?. Door een analyse te maken van wat je eet proberen we je bewust te maken over je huidige eetgewoontes. Dit programma is al heel populair in de Verenigde staten en waait nu ook over naar Europa.

Ontstaan van weet wat je eet


Het programma is overgewaaid van de USA en werd opgesteld door de ziekenhuizen gespecialiseerd in obesitas, dit omdat obesitas eéén van de grootste doodsoorzaken is in Amerika. Dit systeem is dan naar Europa gekomen en aangepast aangezien wij andere gewoontes hebben. Het systeem heeft niet alleen als doel gewicht te verliezen maar helpt je ook af van andere kwaaltjes : migraine, kortademigheid, te hoge bloeddruk, ...

Weet wat je eet systeem


Eerst en vooral die je huidige leef- en eetgewoontes te analyseren. Schrijf eens op wat je in een week exact eet en wat je aan sport doet. Je zich snel een inzicht krijgen naar al de voedingsstoffen dat je binnen krijgt. Bij het weet wat je eet programma zullen we de nadruk leggen op koolhydraten ipv vetten aangezien het teveel aan koolhydraten wordt opgeslagen en dit na verloop van tijd zorgt voor overgewicht en andere klachten. Ook leren ze je voedingswaren te analyseren. Vaak weten mensen niet wat er juist in hun voeding zit denk maar aan suikers en ongezonde koolhydraten. Het programma bestaat uit 2 fases. De eerste fase is het bereiken van je streefgewicht en je lichaam zuiveren. De tweede fase is het stabiliseren van gewicht en eetgewoonte (dit om het jojo effect tegen te gaan).

De bedoeling is dat mensen na dit programma weten hoe hun lichaam reageert op al de voedingsstoffen en hoe ze hun voeding kunnen analyseren zodat ze gezond gaan eten. Ook wordt er belang gehecht aan een goede lichaamsbeweging zodat ze een gezond leef- en eetpatroon ontwikkelen.

Voor meer informatie kan je terecht op volgende website weetwatjeeet.be

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home