donderdag 23 december 2010 @ 07:01

Hoe je calorieën dagelijks verdelen?

Een van de meest besproken onderwerpen van uw dieet is hoe vaak je zou moeten eten. Keer op keer hoor je mensen zeggen dat als je kleinere, meer frequente maaltijden gedurende de dag eet dat je stofwisseling zal verhogen, waardoor je gemakkelijker gewicht zult verliezen.

Voordat u dit advies echter ter harte neemt is het belangrijk om te beseffen dat alle calorieën gelijk zijn aan het eind van de dag. Het maakt niet z'n groot verschil of je nu vijf maaltijden of zes maaltijden eet om het metabool te verhogen.

Elke keer dat u een maaltijd eet zal je stofwisseling verhogen, maar deze toename zal in directe verhouding staan tot hoeveel calorieën je verbruikt. Als je een maaltijd eet, krijg je een grotere stijging dan wanneer je een kleinere maaltijd eet.

Dus in beide situaties krijg je hetzelfde aantal calorieën binnen, maar gewoon in verschillende keren en dit zal geen invloed hebben om het vetverlies.

Maar door regelmatig te eten zal je wel een stabielere bloedsuikerspiegel hebben, dus dit zou wel een goede reden zijn om het te doen.

Afgezien van dat, laten we eens kijken naar een paar andere factoren die u moet overwegen bij het verdelen van je calorieën gedurende de dag.

Wanneer bent u het meest actief?

Het eerste ding dat moet worden beoordeeld is, wanneer bent u het meest actief gedurende de dag. Vanaf je wakker bent en je om je heen beweegt zal je meer calorieën verbranden en dus ook meer energie nodig hebben als brandstof. Het is belangrijk om dan een groter aantal calorieën te eten, die afkomstig zijn van complexe koolhydraten bronnen.

Als u een training in de vroege namiddag doet, zal u een maaltijd voor de training willen eten zodat u direct die calorieën verbruikt voor de training. Positief zou zijn dat er meer calorieën in die maaltijd zitten dan in je andere maaltijden waar achteraf geen inspanning geleverd wordt.

Dit verhoogt de kans dat het lichaam die calorieën gebruikt voor energie en om spier herstelling uit te voeren in plaats van ze te converteren naar lichaamsvet.

Wanneer is het aangenaam om te eten?

Vervolgens moet je ook overwegen wanneer u wilt eten. Je kan jezelf niet de hele dag verhongeren dus moet je regelmatige tijdstippen aanhouden. Als je weet dat je graag een late night snack eet dan is het verstandig rekening te houden met wat calorieën voor in d elate avond.

's Nachts eten niet zal leiden tot gewichtstoename, zolang je in staat bent de gewenste calorie-inname te handhaven.

Hoeveel calorieën eet je?

Ten slotte, het laatste ding dat u zult willen weten is hoeveel calorieën eet je in totaal? Als je op een zeer laag calorie dieet zal het nog afhangen van leeftijd en gewicht. Daarom is het handig een dokter te raadplegen dat je toch een gewenst minimum aan calorieën binnen krijgt.

300 calorieën per maaltijd is nauwelijks genoeg om voldoend energie op te doen trouwens zal je niet lang tevreden zijn met zo weinig voedsel.

Wanneer dit de situatie is, kan het meer voldoening hebben met vier 'grotere' maaltijden gedurende de dag in plaats van zes omdat deze een langer gevoel van voldoening geven.

Als u deze belangrijke punten in gedachten houdt bij het opzetten van uw dieet en beslist hoe je dagelijkse calorieën kunt verdelen, kunt u erop vertrouwen dat je beslist zal afvallen en nog belangrijker dat je het kan volhouden.

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home